Idag har tårarna rullat på mina kinder.

Börjar med att jag var in hos en av mina kära bloggvän och läser om att hennes dotter känner sig osynlig på grund av andra tjejers brist på empati. Känner igen mig i hennes och dotters berättelse och det gör ont i en när man tänker tillbaka. Våra barn är det käraste vi har och men blir arg och ledsen ända in i själen när de är olyckliga. Arg på de som gör dem illa och ledsen för deras skull.

För en stund sen ropade Fredrik på mig och bad mig komma och titta på en sak. Han var in på en bilddagbokssida. Den 23 oktober blev en liten åttaårigpojke överkörd när han klivit av skolbussen i Linneryd. Pojken klarade sig inte utan dog dagen efter på Lunds lasarett. Fredrik var in på hans systers sida. Hon hade skrivit så vackert och lagt ut bilder på sig själv och lillebror. Fan, nu trillar tårarna igen. Usch, kan inte tänka på det utan att börja lipa. Barn får INTE dö!! Det är inte meningen. Åhh, jag känner med hennes familj. Jag vet att det dör barn varje dag. Man skulle kanske gråta för dem också. Men när det sker på nära håll så blir det så påtagligt. Senaste två hockeymatcherna så har vi åkt förbi där pojken blev påkörd. Där finns blommor, lyktor. Jag har alltid reagerat negativt på att vägkanter förvandlas till minnesplatser men ifall det hjälper familjen i sin sorg så accepterar jag det.

Nä nu ska jag försöka hitta en glad sida att läsa så att mitt ledsamhet försvinner.

Ha en go kväll / Eva-Lena

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Idag har tårarna rullat på mina kinder.

 1. CATWOMAN skriver:

  Jag har en väninna som har två söner som båda två varit nära att dö…den ena sonen fick en hjärntumör och blev inte trodd då han sökte hjälp så tills slut var det sekunder som gällde innan han fick iltransport till ett större sjukhus.
  Han är nu opererad men har sviter efter allt, och den andre skadade sig i hockeyn 16 år gammal.
   
  Nu är han 30 men har varit sjuk sen dess. Han har råkat ut  2 eller 3 bilolyckor med skador i rygg och höft sen fick han en tumör i ryggraden inte cancer men allvarligt ändå… och till råga på allt har han fått en sjukdom som gjort att han är nästan döv på ett öra… ojojoj… det är mkt annat också men jag har svårt att återberätta för det blir som att man förtränger det… jag kan inte ta in allt liksom.
  I dagsläget är båda sjukskrivna den ene har nyss opererat sviter efter tumören i ryggen och den andra har jobbigt med sig själv efter hjärntumören… dåligt minne och inte den han var förut.
   
  Oj det en lång deppig radda detta… men mamman till grabbarna är en OTROLIG människa… du vet en som hela tiden kan ta fram det positiva fastän det har varit mkt svåra stunder. Hon skulle jag vilja ge VÄRLDENS BÄSTA SAK… men jag kan inte tyvärr… jag vill ge hela den familjen hälsan tillbaka… tänk om det ändå kunde vara möjligt.
   
  När jag tänker på dem så tycker jag att jag har det så bra… för det värsta som kan hända en själv är att barnen råkar illa ut…
   
  Ja det var inga roliga saker jag skrivit om … men livet är upp och ned… tror jag det att du grät över flickans ord om sin bror… kramen damen

 2. Marie skriver:

  Tårarna har trillat på mig också idag – av all den värme och gemenskap som finns här bland vänner! Det visar att det faktiskt finns hopp för mänskligheten… 😉
   
  Kram på dig!
  Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s