Hemma igen!

Har varit iväg i tjänsteresa i två dagar. Besök hos en leverantör och en hel del kunder. En mycket givande tripp måste jag säga. Det var ingen direkt säljartripp utan mer studiebesök för mig. Det är roligt att vara ute och se de produkter vi dagligen säljer.

Åkte tåg till Mönsterås där jag möttes upp av Stefan, som är vår säljledare. Tillsammans besökte vi Frapett som gör arbetsstolar. Skoj att träffa Dick som jag pratat i telefon med men aldrig träffat. Det kommer att bli en hel del samarbete framöver. Efter det besöket så drog vi vidare till EFG i Tranås som också (bla) gör stolar. Vi tittade på deras line där de tillverkar stolarna. Imponerande och det är vi som såld linen till dem. Rullbanor, lättlyftare och arbetsbord. Snyggt och mycket funktionellt. Klockan hade blivit över 16.00 men vi tog ändå en rövare och åkte oanmälda till Euroform. Vår kontaktman där inne hade gått för dagen men det var en kille där som erbjöd sig göra en rundvandring med oss. Det visade sig vara den nya VD, sen ett år tillbaka. En driftig och engagerad person. Han visade oss runt och berättade om verksamheten och vilka planer de hade. Trots den lågkonjuktur som nu är inom industrin så har de mycket vettiga planer och jag tror verkligen de kommer att bli ett företag som tar sig stärkta ur lågkonjukturen. Vi var där över en timme och sen var det dags att åka till Linöping där vi skulle övernatta.

På kvällen gick vi ut och tog en öl och käkade en riktigt god middag. Jag tog "Gula husets kött tallrik". Det var tre olika köttbitar, oxfilé, renfilé och lammfilé. Till detta serverades potatis gratäng. Gudomligt gott var det. Köttet var stek helt perfekt i min smak, lite rött men inte blodigt. Skålen med potatisgratängen var i minsta laget men jag fick snabbt in mer när jag bad om det. Tillbaka på hotellet så surfade jag runt lite innan jag däckade.

I morses käkade vi en maffig hotellfrukost, eller i allafall jag. Stefan var inte stor i maten men jag käkade en macka, kokt ägg, te, vaniljyoggi med färska bär i. Då trodde Stefan jag äntligen var färdig men vad tusan. Det fanns ju småvarmt också så jag avslutade med  bacon och äggröra och till det en kopp kaffe. Stefan är förundrad efter dessa dagar hur en så jäkla späd person som jag kan äta som om det inte fanns botten i mig *asg* Vi fick lite tid över innan första besöket så vi tog oss till den gamla delen av Linköping. Sååå jäkla sött. Det var precis som att kliva rakt in i någon av Astrid Lindgrens världar. Det är så roligt när gamla stadsdelar bevaras. Kalmar har också en jättefin äldre stadsdel visserligen lite mindre än här i Linköping.

Tekniska Verken var vårt första besök. Vi skulle titta i deras kontrollrum. Dit har vi sålt operatörsbord. Bord som är ungefär 10 meter, motordrift för höjning och sänkning. På dess bord har vi placerat alla deras övervaknings monitorer på vissa ställen två i höjd. Vilka jäkla bord. Snyggt, praktiskt och ergonomiskt. Ja, det är våra produkter Ler Efter det så besökte vi SAAB. Den fabrik som tillverkar pilothjälmar, monterar ihop fallskärmar och packar militäraförnödenheter. Jag kan tänka mig att mina grabbar hade tyckt att det hade varit häftigt att vara med på det studiebesöket. Där fanns special vagnar, specialbord, hyllställ och mycket annat som de handlat av oss. Mycket lärorikt att se.

Klockan började närma sig lunch och magen började kurra Mycket glad Vi åkte till Motala där vi käkade lunch. Stefan lyckades ta oss till riktiga höjdar matställen. Efter lunch avslutades dagen på Electrolux. I deras line montering så finns våra pelare, bord, vagnar och lyfthjälpmedel. Intressant besök. Gillar att se hur saker tillverkas och dessutom få se hur våra produkter fungerar i verkligheten.

Efter besöket hos Electrolux så satte vi oss i bilen igen. Det har blivit mycket åkande dessa dagar. Vi åkte till Jönköping där Stefan bor och därifrån tog jag tåget hem. Tre byten på denna korta sträcka, byte i Nässjö, Alvesta och Växjö. Sista biten hem åkte jag buss och det kändes lite konstigt att kliva av i Lessebo och gå hem?? Har inte riktigt vant mig än vid att inte bo i skogen Mycket glad

Som sagt en mycket givande och intressant liten tripp. Dessutom vann TAIF mot Skövde borta. Visserligen på övertid men två poäng fick vid med oss.

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hemma igen!

 1. Marie skriver:

  Det var hektiska dagar men det låter som du är fullt nöjd! Trevligt att få följa med! 😉
  Kram på dig vännen!
  Marie

 2. Ninni skriver:

  Whao full fart hör jag, men säkert spännande och intressant och lärorikt! Oj så många och det blev helt plötsligt men vad gör det när det är fredag?!?!?

 3. Anne skriver:

  Matvrak, ja vi får vara glada så länge det inte fastna runt midjan. Lite högre upp är okey för där behöver jag bli större *asg*Vilken härlig resa du fick. Jag längtar så tills jag får komma och se ditt nya hus. Varför ska du bo såååå lååångt bort.Sköt om dig nu och vila i helgen när jag ska jobba :(Puss och KramAnne

 4. CATWOMAN skriver:

  Svårt att hitta en mer entusiastisk person än du… din arbetsledare eller chef ska vara stolt över ditt intresse …att se saker ni säljer vara på plats… gör att man säkert får ännu mer inspiration för sitt arbete.
  Tror det är mkt givande som anställd att få ta del av sånt…
  Jag älskar också hotellfrukosten dels för att jag slipper fixa den själv och ite ens bry mig om diske. Lyckis dig som kan äta hur mkt du vill utan att bli rund om magen…fast jag vet att du gärna vill ha ett par kilo extra om jag inte minns fel.
  Jag äter fastän jag inte borde ta så mkt… men skitsamma…en KattKvinna är djurisk och behöver Äta för att Må Bra.
  Fördelen med er flytt kan jag förstå… att ha nära till det mesta är en trygghet och gör livet lite enklare.
  Snart kommer väl det några bilder på ert fina hus… hihi…fast jag antar at du har fullt upp med att fixa och dona.
  det tar ju tid när man även ska jobba på dagarna och sköta familjen på kvällarna…
  Kram påp dig och glad öär jag att du är tillbaka igen…

 5. Anna skriver:

  HAHAHA!! Du verkar vara lika pigg på att äta som jag 😉 oc ändå är jag också smalast i de flesta sällskap. På ett jobb jag hade fick jag höra bakvägen att en kollega trodde att jag kräktes upp maten!!! Skulle aldrig koma på tanken!
  Själv tycker jag att jag äter lite om man jämför med förr.
  Kul att få komma iväg och se lite annat och kanske vila upp sig från flytten, även om det var jobb kan det vara skönt med miljöombyte.
  KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s