Livet i två världar


Känns som att leva i två världar. Alla mina kära spacevänner i den ena. Min familj och mina arbetskamrater och mina verkliga vänner i den andra. Missuppfatta INTE!!! Med "verkliga" menar jag de jag träffar ansikte mot ansikte men flera av er här ute vet mer om mig och jag känner er närmre än mina "verkliga" vänner Mycket glad De senaste veckorna känner jag att jag inte vårdat den vänskap jag har med er här ute. Men världen utanför datorn har krävt väldigt mycket av mig den sista tiden. Hoppas ni alla har överseende med mig. Ni är ofta i mina tankar på ett eller annat sätt Ler

Igår åkte jag känslomässig berg- & dalbana. På eftermiddagen skulle jag ringa sjukhuset för att få reda på operationstiden på måndag. Vid tio på förmiddagen ringde min mobil (händer inte ofta)

– Hejsan, det är ……. sjuksköterska på gynmottagningen.
– NEEEEJ, säg inte att ni ska flytta fram operationstiden IGEN, formligen skrek jag.
-Jo, vi måste tyvärr göra det.
-Ni kan inte göra så här. Fattar ni inte att jag samlar otrolig kraft för att överhuvud taget mäkta med att genomföra detta. Jag fixar inte detta!!!

Kände hur tårarna brände i ögonlocken. Fattar inte riktigt min egen reaktion. Har känt mig rätt lugn i att dagen närmade sig. Men tydligen ligger allt under ytan och nu formligen forsade fram. När jag hämtade andan för att häva ur mig mer så hann hon säga.

– Men det är bara en dag, tisdagen istället, du vet sjukhus strejken. Men du får en annan läkare. Jaha, där sprack min känsla av att ha kontroll över situationen. Det var nämligen en läkare jag valt.

Visst har jag haft strejken i tankarna men hade läst i SMP att gyn inte skulle bli indragna. I min enfalt trodde jag på det. Hade ju tagit semester måndag och tisdag. Ville vara ledig dagen efter. Vet att jag rent fysiskt ska vara återställd men mentalt vet jag inte hur jag mår och då tänkte jag att det kunde vara skönt med en ledig dag efter op:n. Onsdagen var omöjlig att ta ledigt eftersom jag ska på en utbildning hos en av våra leverantörer. Denna utbildning har ju varit planerad länge. Lugnade ner mig lite och sa att det är väl bara att foga sig. Bad om ursäkt för att jag brusade upp men berättade för henne vad jag varit med om och att jag har lite jobbigt med tanken att genomföra operationen igen. Jag hade svårt att prata för jag hade gråten i halsen hela tiden.

När jag lagt på luren kom mina arbetskamrater fram och jag började storböla. Genom tårarna sa jag att det inte var så farligt för det var ju bara uppskjutet en dag. Bestämde mig för att inte ändra semesterdagarna. Kunde ju ändå vara skönt att vara ledig på måndag.

Ringde Gunnar och berättade vad som hänt. Det påverkar ju även honom eftersom han måste skjuta och hämta mig och därför planera sin arbetsdag. Inte långt efter att jag lagt på ringde min mobil igen???

-Hejsan, det är……. gynmottagningen igen.
-Jaha och vad är det nu??
Hördes ett litet skratt
-Du måste tro att vi är lite tokiga här.
Kände att det var något positivt för hon lät glad.
-Jo, vet du, vi har precis fått ett återbud. Så du kan få tiden. På måndag klockan 10.00.
Undrar ifall de verkligen fått ett återbud?? Känns som att hon tog vårt samtal vidare och någon annan fick ändrad tid. Ja, jag vet inte, spelar egentligen mindre roll.
-Är du gladare nu?, frågade hon lite försiktigt.
-Självklart. Tusen TACK!! Jag vet inte hur många gånger jag sa att jag var såååå tacksam.

Innan jag önskade henne en trevlig valborg så sa jag att jag INTE kommer att svar något mer på min mobil. Vi skrattade hjärtligt bägge två Mycket glad

Önskar er alla en bra kväll / Eva-Lena


Annonser
Det här inlägget postades i Sjukdom & annat elände. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Livet i två världar

 1. Anna skriver:

  Tur i oturen alltså! Svara inte mer om det ringer! 🙂
   
  Det där med bloggvänner tänkte jag på igår då jag såg majbrasan på TV. Tänkte att vem som helst där kan ju vara någon av mina bloggvänner utan att jag vet om det! Kul va´?! Man vet ju inte hur alla ser ut. Det är ju mest jag som fläker ut alla  mina kroppsdelar i bloggen 😀
   
  Ha det fortsatt bra i helgen!Kram!

 2. Anne skriver:

  Här sitter jag och gråter och bara undrar när allt ska ta slut så att man kan börja leva. Men livet är en prövning och vi ska gå igenom vissa saker för att bli starkare, jag inbillar mig i alla fall att jag blir starkare och kommer att göra dom förändringar som behövs snart. Jag hör ju på dig att du är så himla stark innerst inne och att du är medveten om din styrka. Sen är jag fullständigt övertygad om att dom ringde någon som hade tiden kl 10:00 på måndag och bokade om den patienten för att kunna ge dig en tid på måndag, hon gjorde det för din skull för hon kände vad du gått igenom och verkligen kände att du ska inte behöva vänta. Så gå dit på måndag och känn att du är speciell och unik för dom har gjort detta för dig, för det är omöjligt att inte känna någonting speciellt för lilla dig. Jag älskar dig och finns för dig, nu och för alltid.Kram din syster yster

 3. anette skriver:

  åhh va skönt att det ordnade sig….det tar så mycket kraft och energi att ställa in sig och ställa om sig…allt blir som du säger utom kontroll
  hoppas du kan njuta av helgen
  kram

 4. Susz skriver:

  Heej..tjaadu..att inte ha makt över sin situation är hemskt- ibland kan man tycka att vårdpersonal borde tänka på det- och respektera det mer..skönt att du mötte en som gjorde det..kram

 5. Mia skriver:

  Hoppade högt när jag läste att de skulle ändra på din OP dag …..neee nu jälar, for i  mitt huvud, nu får det banne mig vara nog. Och så få en annan läkare trots allt att DU hade valt ut en…..jösses amalia. *Suckar djupt* och så raderna efteråt får man läsa glada bokstäver …….log brett. Önskar dig all lycka till nu på måndag , skänker en tanke till dig och din familj . Ha en trivsam helg och samla på dig med krafter så du orkar både före och efter OP dagen. Må solen skina på er . Kram Mia ( Stephan hälsar )

 6. Marie skriver:

  Med hela mitt hjärta och med all min kraft och energi är jag med dig på måndag!
  Kram Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s