Nattbloggaren :o)

 
Då var man hemma igen. Kom hem igår eftermiddag. Tack för all support på min sjukhusblogg. Roligt att få krya på dig hälsningar när man kom hem.
 
Igår innan utskrivningen fick jag träffa läkare, tyvärr inte den som utförde ingreppen, men i allafall en som blivit insatt i vad som hänt. På så vis fick jag svar på mina frågor, vilket var skämmande att hör. Jag skulle, som jag skrivit innan, skrapas och polyper skulle tas ut för att skickas på analys. Skrapningen gick bra, sen skulle man ta polyperna och det var där det gick fel. Man går först in med en kamera för att lokalisera polyperna. Efter att ha gjort det tar man bort kameran och går in med en grip, för att knippsa, vrida, och dra ut polyperna. Det är detta som jag tycker är skrämmande, i dagens kirurgi då man till och med kan plocka ut en blindtarm genom munnen. När detta görs, går man alltså in i blindo. Läkaren berättade att hon som utförde ingreppet TRODDE att hon var i livmodern och famlade. I verkligheten hade hon gått igenom livmodern och rotade i tunntarmen som omfamnar livmodern i våra kroppar. Sen TRODDE hon att hon fått tag på en polyp. Hon nöp till, vred om och drog ut. Tack gode gud att hon, när hon fick se vad hon hade i klämman, förstod att det inte var någon polyp. Hon skickade iväg det till mikrokirurgin och fick till svar att det var en bit tunntarm. I detta läge kallades läkaren in som snittade upp min mage från navel och ner. Lokaliserade den skadade tarmen. Klippte vad de behövde och sydde ihop den igen och slutligen häftade ihop mig.
 
Summa sumarum! Äter nu två olika penciliner i tio dagar. En mot infektions risken vid operation och en annan för att ta dö på bakterierna som hamnade från tarmen i magen. I sex dagar till, vid 20.00, ska jag ta en spruta i magen med blodförtunnande för att motverka blodpropp. Det är tur att man inte är spruträdd. Alternativet var att ligga var på sjukan i ytterligare 6 dar för att de skulle ge mig den. Då valde jag att ta den själv. Sedan blev jag sjukskrivning i en månad. Ja, inte jublade de på jobbet direkt. Dessutom sitter polyperna kvar. Det får de göra och växa sig stora som päron, vad mig anbelangar.
 
Jag anser att detta är helt sjukt. Kan inte fatta att en sådan här sak bara kan inträffa. Och ja, Sandra, jag kommer att anmäla detta. För ifall detta är det sättet man, 2008 i Sverige, tar bort polyper i livmodern, så är det horribelt. Med den tekniska kunskap som idag finns inom kirurgin, så finns det inget försvar till att man går in i blindo eller på känn. Alternativet TROR skall inte existera inom enkel kirurgi utan där ska man VETA vad man gör.
 
Nu känner jag att värktabletten börjar göra nytta, så nu ska jag försöka somna om och sova ett par timmar till.
 
God natt allihop / Eva-Lena

Annonser
Det här inlägget postades i Sjukdom & annat elände. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nattbloggaren :o)

 1. Marie skriver:

  God morgon på dig!
  Detta är inte klokt! Vilka amatörer! Din historia gör ju inte min redan skeptiska mening av sjukvården bättre… Felbehandlingar, utskrivning av felaktig och farlig medicin utan föreliggande kontroll, ointresse m.m Vad sysslar de med egentligen??? Jag blir så ledsen av att läsa vad du fick gå igenom. Hoppas det räcker med detta nu och att din medicin gör susen så att du bara blir bättre framöver!
   
  Bamsekram Marie

 2. CATWOMAN skriver:

  Vilken upplevelse….. fruktansvärt helt enkelt….mmmm…
  vet du kanske det hände för att de på jobbet ska se hur mkt du har att göra…för det har du väl…
  jag har fått för mig det att det är väl mkt emellanåt.
  Synd iså fall att man måste kapa tunntarmen för att de ska inse att du är en pärla….
  en äkta pärla med hockeyintresse.
   
  SKIT nu i jobbet……tänk inte mer på det….
  tänk bara på att må så bra som möjligt…..tarmen läker och nu ska du anmäla dom….
  eller så kapar du en bit av läkarens tarm…..hm…kan man göra det måntro?
  Kramen damen see you soon!
   
  och….jag tycker synd om dig såklart….

 3. Ninni skriver:

  HEJ!Oj vilken pärs. Ja klart du behöver va sjukskriven!! Ta det försiktigt nu och sköt om dig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s